15 November 2008

LISA 1 – Austraalia inimesed – pärismaalased, kohalikud ja külalised











Austraalia on nagu tõeline meepott – tõmbab ligi inimesi lähedalt (Uus-Meremaa, Indoneesia), kaugemalt (Jaapan ja Hiina) ja päris kaugelt (Eesti!). Ning muidugi on inglastel veel omad asjad selle maaga õiendada või siis vastupidi. Ja nii juba aastasadu. Võib-olla just seetõttu jäi mulle mulje, et austraallaseks saada on kuidagi lihtsam kui näiteks eestlaseks. Sest tõepoolest on selline asi nagu austraallane – kuigi geenid võivad tal olla iirlase, eestlase või itaallase omad. Kuidas siis austraallust ära tunda? Uskuge, see ei ole üldse raske – sest iga australlase uhkus ja kohus on olla true aussie – ja seda ka välja näidata.

Austraallaste mõtte lahtimuukimine kujunes üheks mu hobiks. Alljärgnevad järeldused tuginevad mu enda vaatlustele ning lugematutele vestlustele – nii austraallaste endi kui teiste reisisellidega. Tõest on nad aga siiski üsna kaugel.

Ent siiski väidan, et
- austraallased on sõbralikud;

- austraallased teavad, et Austraalia on maailma parim paik ning kõik tahaksid nende maale igavaseks jääda;

- austraallased usuvad, et töö ei riku meest ega tuju ning kui just peab tõsistel teemadel rääkima, siis tasub rääkida mitte tehtavast tööst, vaid pigem selle eest saadavast rahast;

- austraallased armastavad oma õlu vastavalt osariigile, kus nad elavad;

- austraallaste rahvussport on soodsate ostude leidmine, seda kohe kriketi, austraalia jalgpalli, ujumise ja BBQ järel;

- austraalia naised kannavad enamasti kleite ja austraalia töömehed väga lühikese säärega pükse.

No comments: