05 December 2008

Kiirnuudlid ja valehäbi


Tehes mõned kiired arvutused, olen jõudnud järeldusele, et tuleb elustiili muuta. Aga ärge saage valesti aru – võlad, mis on tekkinud reisimist on vähemasti minu jaoks sellised, millel on rohkem väärtust kui sellel konkreetsel rahasummal. Aga muidugi – elada on ju ka vaja ning fotode vaatamine kõhtu ei täida.

Kuigi Eestis olles räägivad kõik MS ja ML (majandussurutis ja majanduslangus), nii tippjuht kui koristaja, siis praktikas on toidupoes ikka inimestel kärud täis ja ilumaailmas Nivea kreemi juures veel saba ei ole.

Aga luksuse lõksu on kerge langeda – sest lõhnav dushigeel pakub rohkem naudingut kui harilik seep. Aga mis on eesmärk – saada puhtaks. Nii et keskenduks siis sellele. Ja kui võtta midagi luksusena, siis seda ka tõeliselt nautida. Ja tegelikult ei saa ka ekslusiivkosmeetikast midagi, kui aega selle pealemäärimiseks niikuinii ei ole.

Esimeseks muutsin enda lõunasöögi harjumusi – see polnudki nii raske, kuivõrd olen juba harjunud ja harjutanud end sellega, et lõuna on pigem sümboolne ja õhtuti kuidagi rändab rohkemad ja toekamad palad suhu. Kuid valides söögiks väikese supi, priisates suisa keefiri ja leivaviiluga, sain kaaskolleegidelt päris mitu kommentaari. Ja nii ei pannudki mind väga imestama, et minu tänast kiirnuudlisöömist jäid mitmed uudistama. Ja see polnudki nii väga odav – lähim toidupood, kaubamaja, suutis mind tõsiselt üllatada 5 eek kiirnuudlitega.

Kas vaesus või säästmine on tõesti midagi, mida peab häbenema? Miks mulle tundub, et kallitest autodest väljuvad tegelased end Säästumarketi lettide vahel kuidagi väga väikseks teevad?

Kunagi vaidlesin ühe saksa vanahärraga, kes luges sõnad peale, et laenu ei tohi võtta. Üritasin öelda, et muudmoodi ei saa. Tema sellega ei nõustunud. Parem ole üldse ilma.

Its a bargain! Aga on ju tore, kui inimene saab kokku hoida ja siis võib-olla endale midagi väärtuslikumat lubada. Igaüks hindab eri asju. Ja ma olen nõus nädal aega kontoris kiirnuudleid sööma, et ühel neljapäeval sõpradega kohvikus kooki süüa ja süümepiinadeta lattet peale rüübata.

1 comment:

cristal said...

võib ka teistmoodi: teed õhtul süüa midagi mõnusat ja lihtsat nt. aurutatud köögiviljad meelepärase lisandiga (kartul, riis, liha, kana), teed seda kohe palju. pakid selle hommikul sisse ja võtas kontorisse kaasa. soojendamise ajal õhkavad kõik ja nuhutavad kadestades õhku, sest nemad on ju laisad ja peavad kuhugi kohvikusse süüa otsima minema teadmisega, et Rical on palju parem ninaesine ;)